SEO Bloğum Genel Push Bildirimleri Nedir? Nasıl Açılır?

Push Bildirimleri Nedir? Nasıl Açılır?

Push bildirimleri nedir? Nasıl açılır?

Push bildirimleri, üçüncü taraf uygulamalardan mobil cihazlara gönderilen metin veya zengin medya mesajlarıdır. Push bildirimleri ilk olarak 2009 yılında Apple tarafından sağlanmıştır. Daha sonradan diğer cihazlarda da yaygınlaşmıştır. Push, yani “anında ilet” bildirimleri cihaza kayıtlı olan uygulamalar tarafından gönderilir. Push bildirimleri iOS ve Android kullanıcıları için farklılık gösterir. Kilit ekranında önce bir iOS Push bildirimi görünür. Bir cihazın kilidi açıldığında, Push bildirimi Bildirim Merkezi’ne taşınır ve kullanıcı bildirime tıklayabilir veya silebilir.

Android kullanıcıları, Push bildirimleri üzerinde biraz daha fazla kontrole sahiptir. Öncelikleri belirleyebilir, Push bildirimlerini türler halinde gruplayabilirsiniz. Ayrıca bildirimlerin cihazınızda nasıl görüneceğini belirleyebilirsiniz. iOS platformu, müşterilerin Push bildirimleri almayı kabul ettikleri bir katılım modeli olarak tasarlanmıştır. Android kullanıcıları, Push bildirimleri için otomatik olarak kaydolur ve bir kullanıcının manuel olarak devre dışı bırakmasını gerektirir. 

Push Bildirimleri Nedir?

Push bildirimleri belirlediğiniz uygulamalar üzerinden gelen anlık, yazılı veya görsel bildirimlerdir. Bu bildirimler bazı cihazlarda otomatik olarak açılsa da bazılarında manuel olarak açmanız istenir. İki durumda da istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. 4 tip Push bildirim türü vardır. Bunlar;

  • Mobil uygulama,
  • Web sitesi,
  • Bilgisayar masaüstü,
  • Akıllı saat anlık bildirimleridir.

Mobil cihazlardan açılan Push bildirimler kilit ekranında, afişte ve bildirim panelinde gösterilir. Bu bildirimler cihaza indirilen uygulamalar tarafından oluşturulur.

Web sitesi Push bildirimleri, masaüstü veya mobil web aracılığıyla gönderilir ve sağ üst veya alt kısımda görüntülenir. Masaüstü anlık bildirimleri ise bilgisayardaki uygulamalar veya web sitelerinin mesajlarıdır. Bu mesajlar direkt masaüstüne gönderilir.

Akıllı saatlerde bulunan Push bildirim ayarı ise kullanıcı tarafından ayarlanır. Akıllı saatlere, mobil cihazlardaki senkronize bildirimler ulaşır.

Push Bildirimleri Nasıl Açılır?

Push Bildirimleri Nasıl Açılır?

Push bildirimleri açma işlemi her cihaz için farklıdır. Bazı cihazlar otomatik olarak Push bildirimlerini açar ve siz dilediğinizde kapatırsınız. Ancak bazı cihazlarda ise bildirimini görmek istediğiniz uygulamaları siz tek tek seçersiniz. iOS ve Android cihazlar karşılaştırıldığında iOS kullanıcılarının daha az Push bildirimlerini açtığı tespit edilmiştir. Push bildirim tercih oranı Android cihazlarda %91 olmasına karşın iOS cihazlarda %44 ‘tür.

8 farklı çeşit Push bildirim türü vardır. Bunlar:

  1. Zamana bağlı
  2. Anımsatıcı
  3. Tetiklenen
  4. İşlemsel
  5. Terk edilmiş sepet
  6. Zengin
  7. Bilgilendirici
  8. İlgi alanına dayalı coğrafi konum bildirimleri

Push bildirim türlerini uygulama veya web sitenize göre seçebilirsiniz.

Android’de Push Bildirimleri Açma

Android’de Push bildirimlerini açmak iyi bir fikirdir. Çünkü cihazınıza gelen bildirimleri anlık olarak görmek size birçok fırsat sunacaktır.

Push bildirimlerini Android cihazınızda açmak için talimatları takip edebilirsiniz:

  • Cihazınızın ana ekranında bulunan “Ayarlar” sekmesine tıklayın.
  • Ayarlar sekmesinden bulunan “Uygulama Yönetici” seçeneğine dokunun. Bu adım sizi cihazınıza indirdiğiniz uygulamaların listesine yönlendirecektir.
  • Listede bulunan uygulamalardan, hangisinin Push bildirimini açmak istiyorsanız ona tıklayın.
  • Tıkladığınız uygulama ekranından “Bildirimleri Aç” butonuyla karşılaşırsınız. Bu butona tıklayın.

Artık tıkladığınız uygulama veya uygulamaların bildirimlerini anlık olarak alabileceksiniz.

iPhone’da Push Bildirimleri Açma

iPhone’da Push bildirimleri açmak Android cihazlara oranla biraz daha zor olabilir.  iPhone ve iPad cihazların Push bildirimlerini açma adımları aynıdır. Verilen adımları takip ederek iki cihazdan da anlık bildirimleri açabilirsiniz:

  • Cihazınızın ana ekranından “Ayarlar” simgesine dokunun.
  • Geçiş yaptığınız sekmeden “Bildirimler” butonuna tıklayın.
  • Daha sonra, aynı uygulamadan anlık bildirim almak isterseniz onun simgesine tıklayın.
  • Ardından “Bildirimlere İzin Ver” e dokunun. Tıkladıktan sonra karşınıza, anlık bildirimleri ne şekilde almak istediğinize dair seçenekler çıkacaktır. Bunlardan birini seçmelisiniz:
READ  Kaliteli ve Ücretsiz Backlink Alma Yöntemleri

Bildirim Merkezinde Göster

Bildirim Merkezinde Push bildiriminiz görüntülenir.

Ses

Her Push bildirimi aldığınızda cihazınızdan bir ses alacaksınız.

Rozet Uygulama Simgesi

Uygulamanızın simgesinin yanında, o uygulama için sahip olduğunuz okunmamış anında iletme bildirimlerinin sayısını gösteren küçük bir sayı simgesi bulunur.

Kilit Ekranında Göster

Kilit ekranında göster seçeneğini tıkladığınızda, cihazınızın kilitli olan ekranında okunmamış tüm Push bildirimlerini görüntüler.

Son olarak, cihazınızın kilidi açıldığında alacağınız Push bildirimi uyarı stilini seçebilirsiniz:

Yok

Cihazın kilidi açıldığında bu uygulama için anında iletme bildirimleri almayacaksınız.

Afişler

Birkaç saniye sonra kaybolmadan önce ekranın üst kısmı boyunca kayan ince bir bildirim bölmesidir. Dilerseniz banner’ı görmezden gelebilirsiniz. Tam Bildirim Merkezini ortaya çıkarmak için başlığı aşağı çekin. Görmek istediğiniz mesaja, takvim etkinliğine veya uygulamaya atlamak için ona dokunun.

Uyarılar

Cihazınızda yaptığınız her şeyi durduran ve bildirimin ayrıntılarını görüntüleyen bir açılır penceredir. Uyarılar göz ardı edilemez ve yaptığınız şeye devam edebilmeniz için önce açılması ya da kapatılması gerekir.

Size uygun olan seçeneği tıklayıp işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Push bildirimleri kullanmanın SEO'ya faydaları

Push Bildirimleri Kullanmanın SEO’ya Faydaları

Push bildirimleri kullanmanın SEO’ya faydaları oldukça fazladır. Bir kullanıcının size ait uygulama veya web sitesinin anlık bildirimlerini açması sizi yakından takip ettiği anlamına gelir. Bu kullanıcılara göndereceğiniz anlık bildirimler sayesinde sayfanıza ziyaret oranı artacaktır. Sitenizde aktiflik gösteren veya geri dönen kullanıcılar sayesinde Google üzerinde etki bırakmanız mümkündür. Web sitenizin ve uygulamanızın SEO uyumlu olarak Google’da üst sıralarda görünmesi için Push bildirimlerini kullanabilirsiniz.

Açılan Push bildirimlerinin SEO bakımından faydalı olması için bildirimlerin optimize edilmesi gerekir. SEO hedefinize ulaşmak için bildirimleri farklı şekillerde optimize edebilirsiniz. Öncelikle, bildirimleri doğru zamanda gönderin. Yanlış zamanda gönderilen bildirimler kullanıcılara hedeflenen amaçla ulaşmaz. Kullanıcılarım cihazlarını hangi gün ve saat aralığında daha sık kullandıklarını tespit ederek bildirim gönderin. Bu gönderdiğiniz bildirimi görme olasılığını ve tıklanma oranını arttıracaktır.

Bildirimleri ne arayla gönderdiğiniz önemli bir unsurdur. Çok sık bildirim göndermeniz, kullanıcının size ait Push bildirimini kapatmasına sebep olabilir. Okuyucunun ilgisini çekecek içerikleri web sitenizde barındırın. Gönderdiğiniz bildirimler kullanıcıya ne sunacağınızı uygun bir şekilde anlatın. Bir diğer faydalı Push bildirimi kullanım yolu da mesajların kişileştirilmesidir. Kullanıcıların özelliklerine ve verilerine uygun bildirim göndermek onları alanınıza daha hızlı çeker.

Bunlara ek olarak, zengin Push bildirimleri göndermeye çalışın. Bu tarz işlemler Push bildirimlerinizin ve web sitenizin SEO uyumlu olmasını sağlayacak. Bu şekilde tıklanmanız da artacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Push Bildirimleri Ücretli mi?

Cihazınızdan Push bildirimlerini açmak ücretsizdir. Ancak bir kurucuysanız ve ziyaretçilerinize anlık bildirim göndermek istiyorsanız bu işlem ücretlidir.

Push Bildirimler Web Sitesine Nasıl Bir Yarar Sağlar?

Push bildirimi web siteniz için tıklama, katılım, dönüşüm ve dağıtım avantajları sunar.

Pazarlamacıların Push Bildirimleri Oluştururken Yapmaması Gerekenler Nelerdir?

Doğru metriklerin takip edilmemesi, ön alıştırma bildirimleri göndermemek, pazarlamacıların ve diğer Push bildirim sağlayıcıların yaptığı en sık hatalardandır. Bunun yanında, yapılan hatalara çok sık ya da çok nadir bildirim göndermek ve kişileştirilmemiş bildirimler göndermek de eklenebilir.

[Toplam: 1 Ortalama: 5]

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Post